Начало Новини Кауфланд планира дуални паралелки за обучение в Пловдив

Кауфланд планира дуални паралелки за обучение в Пловдив

kaufland-plovdiv„Община Пловдив има много сериозна и последователна политика към инвеститорите, в която сме се убедили през дългогодишното ни сътрудничество и партньорство“.  Това заяви председателят на УС на „Кауфланд България“ Иван Чернев по време на работна срещата, която се проведе на осми март с Кмета на Пловдив – г-н Здравко Димитров и г-н Стефан Стоянов – Зам.-кмет „Образование, бизнес развитие и европейски политики“.

Кауфланд е сред първите големи инвеститори в пловдивския регион с 15 годишно присъствие в града. В индустриална зона – Раковски се намира и най-големият логистичен център на компанията в цяла Югоизточна Европа. По време на разговорите, Иван Чернев представи бъдещите инициативи и планове за развитие на нейните търговски площи, логистични бази и откриването на нови работни места.

„Ние влагаме много в подготовката и обучението на нашите служители, следим нивата на заплащане и вървим стъпка напред, за да можем да задържаме най-добрите си служители“, коментира председателят на УС на „Кауфланд България“. В тази връзка, г-н Стефан Стоянов – Зам.-кмет „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ на Община Пловдив, предложи компанията да се присъедини към фирмите, които вече имат разкрити дуални паралелки в Пловдив.

Професионалното образование е сред водещите приоритети на общината и вече има сформиран голям брой дуални паралелки в 9 гимназии, като само през 2020 г. са създадени нови 14. “В програмата за обучение участват над 30 фирми”, подчерта Стоянов.

Община Пловдив отправи покана към „Кауфланд България“ да открие в града изнесен Център за бизнес услуги. Според Иван Чернев, това е една изключително атрактивна възможност, която компанията ще обмисли сериозно, още повече предвид факта, че Пловдив разполага с голям брой качествени специалисти в областта на информационните технологии, финансите и счетоводството.