Шестима финалисти ще се състезават за наградата „Фабрика на годината“

Шестима финалисти ще се състезават за наградата „Фабрика на годината“

Общо шест компании достигнаха до финала на конкурса „Фабрика на годината“, който „Капитал“ организира в партньорство с Община Пловдив и Trakia Tech като продължение на инициативата „Индустрия 4.0“.

В първия етап на конкурса участваха общо 24 компании, които бяха оценени по обективни технологични и финансови критерии. С най-много точки в краткия списък влизат „БТЛ индъстрийз“, „Милара интернешънъл“, „Монделийз България продакшън“, „Сенсата технолоджис“, „Солвей Соди“ и „Шнайдер електрик България“. Те преминават през допълнително интервю с технологичния ни консултант Novarto.

Крайният победител ще бъде избран от независимо жури и ще стане ясен на церемонията по награждаване на 8 декември. Той ще носи приза до следващото издание на конкурса през 2023 г.

Целта на инициативата е да се даде публичност на добрите примери в производствените предприятия, както и да се насърчат повече компании да се модернизират.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors