Първа копка на разширението на Schneider Electric в Пловдив

Първа копка на разширението на Schneider Electric в Пловдив

Schneider Electric ще разшири фабриката си, като официална първа копка направиха директорът на умната фабрика на завода Мария Топчийска, главният управител на Schneider Electric за България, Албания, С. Македония и Косово, Радослав Кошков и зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

Зам.-кмета Георги Титюков (ляво) и Главния управител за региона Радослав Кошков (дясно)

С инвестицията ще бъдат създадени три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%. Разширението на Schneider Electric ще осигури нови 100 работни места до средата на 2023 г.

Паралелно с това компанията започва изграждането и на система за геотермална енергия. „Това е безплатна енергия, която използва наличните ресурси. Термопомпените агрегати ще използват температурата на геотермалните води, за да произвеждат топла вода за отопление. Агрегатите ще осигуряват и охлаждане“, обясни Мария Топчийска, която изрази надежда до 2030 г. компанията ще премине изцяло на такава енергия.

„Поредна стъпка напред е разширяването на завода Schneider Electric в Пловдив, което пример за отличното сътрудничество между бизнеса в Тракия икономическа зона, а и не само, и местната власт“, отбеляза зам.-кметът Георги Титюков, който адмирира и създаването на система за геотермална енергия.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors