Първа копка на разширението на Schneider Electric в Пловдив

Schneider Electric ще разшири фабриката си, като официална първа копка направиха директорът на умната фабрика на завода Мария Топчийска, главният управител на Schneider Electric за България, Албания, С. Македония и Косово, Радослав Кошков и зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

Зам.-кмета Георги Титюков (ляво) и Главния управител за региона Радослав Кошков (дясно)

С инвестицията ще бъдат създадени три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%. Разширението на Schneider Electric ще осигури нови 100 работни места до средата на 2023 г.

Паралелно с това компанията започва изграждането и на система за геотермална енергия. „Това е безплатна енергия, която използва наличните ресурси. Термопомпените агрегати ще използват температурата на геотермалните води, за да произвеждат топла вода за отопление. Агрегатите ще осигуряват и охлаждане“, обясни Мария Топчийска, която изрази надежда до 2030 г. компанията ще премине изцяло на такава енергия.

„Поредна стъпка напред е разширяването на завода Schneider Electric в Пловдив, което пример за отличното сътрудничество между бизнеса в Тракия икономическа зона, а и не само, и местната власт“, отбеляза зам.-кметът Георги Титюков, който адмирира и създаването на система за геотермална енергия.

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors