Поредна инвестиция в сферата на машиностроенето в Пловдив

Поредна инвестиция в сферата на машиностроенето в Пловдив

Индустриалните инвестиции в Пловдив продължават да се увеличават с нов завод, който ще отвори в икономическата зона до средата на следващата година. Проектът е на машиностроителната компания „ИНКА машин билдинг“, която от 2015 г. работи в града, но в помещения под наем. Сега с инвестиция 8 млн. евро предприятието ще се премести на нова, собствена локация. Това ще позволи на компанията да подобри логистиката и производствените си процеси и ще й даде възможност за разширяване. А то също вече се подготвя.

Компанията се занимава с машиностроене в три различни сектора – селскостопанския, транспортния и строителния, като за тях изработва корпуси за машини, както и отделни части като дигери и кофи за багери, куки за обработка на контейнери по пристанища и др. Най-завършеният продукт на компанията е в горския сектор, където предлага машина за правене на чипс от дървесина. Цялата продукция на „ИНКА машин билдинг“ е за чужбина, като засега главният пазар е в Нидерландия, където присъства и чрез търговско дружество на 4 Yuki.

Повече място за растеж

Сега „ИНКА машин билдинг“ изгражда новата си база, като в момента се работи по строежа на първото от няколко халета. Проектът е с площ 6 хил. кв.м, от които ще бъдат застроени 4.2 хил. кв.м. Строителството се очаква да бъде напълно завършено до юни 2023 г. и да влезе в експлоатация. Инвестицията в първото хале е в размер от 8 млн. евро, от които 4 млн. евро са за строежа, а останалите са за купуване на нови машини за производството.

Плановете на компанията са по-мащабни, като в момента се финализира купуването на допълнително земя в съседство, така че цялата площ да стане 22 дка. „Това е първата стъпка за нас, а сме предвидили поне още две, като имаме възможност и за допълнително хале. Целта ни е да създадем производствен център с висока степен на автоматизация на цялостния процес, така че накрая да можем да предложим производството на цяло изделие. Планът е всичко това да се случи в следващите 4-5 години“, коментира Снежанка Панчева, съсобственик и управител на „ИНКА машин билдинг“.

Заради плановете си за разрастване „ИНКА машин билдинг“ ще търси и много нови служители. Целта на компанията е да удвои броя на заетите до 120 души до отварянето на първото ново хале през юни 2023 г.

„В момента търсим специалисти – инженери, бояджии, шлосери и т.н. Това, което ние предлагаме, е млад екип с възможности за професионално развитие – всичките ни експерти са млади и са се развили с нас. Навлизането ни на нови пазари дава и възможности за развитие на кадрите ни“, коментира Панчева.

Източник: Капитал

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors