Нов завод за ски в област Пловдив

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“ покрива около 30% от световното потребление на ски.

Световен играч

Новината за второто предприятие на компанията, чийто пряк акционер е австрийският Amer Sports Holding, беше съобщена от управителя Ивайло Петров на събитие на търговското представителство Advantage Austria.

Очакванията са първите продукти да започнат да излизат от новото предприятие още тази година. А това по думите на Петров ще превърне България в основен играч в производството на ски.

Фабрика с история

И в момента страната традиционно стои на челните позиции в сектора благодарение на завода в Чепеларе – бившият „Пампорово ски“. Според Петров това е локацията, където се произвеждат най-много ски в света.

Българската фабрика беше купена от финландската Amer Sports през 2008 г., но дълги години преди това имаше партньорство с австрийската Atomic, която е част от групата от 1994 г. След смяната на собствеността производството беше значително модернизирано и разширено.

В момента във фабриката работят около 760 души.

Източник: Капитал

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors