Нова инвестиция за производство на електрически велосипеди в Пловдив

Нова инвестиция за производство на електрически велосипеди в Пловдив

„Е-Велокс“ ООД, които произвеждат велосипеди под търговската марка „Лидер“, инвестират 50 млн. лв. за производство на електрически велосипеди в нов завод край Пловдив. Това обяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който връчи сертификат клас А на изпълнителния директор Димитър Златанов.

Компанията, получи сертификат, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за Инвестиционен проект за изграждане на ново предприятие за производство и търговия на електрически велосипеди на територията на Индустриална зона Куклен, част от Тракия икономическа зона. По проекта се предвижда инвестиция за 28 277 000 лв., която ще разкрие нови 330 работни места. От компанията уточниха, че общо в завода ще бъдат инвестирани 50 млн. лв., като той ще е с капацитет от 300 хил. броя електрически велосипеда на година.

Министър Пулев посочи, че в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са още 4 инвестиционни проекта на обща стойност 42.5 млн. лв. с потенциал да разкрият 224 нови работни места. „Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия“, подчерта той.

По думите му от началото на годината до момента по ЗНИ Агенцията за инвестиции е изготвила положителни становища и Министерството на иновациите и растежа е сертифицирало 6 проекта в Пловдив и областта на обща стойност 229.047 млн. лв., които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от проектите са в сектор производство, а един е за складиране и логистика.

Източници: SeeNews и Plovdiv24

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors