Белгийска компания за високотехнологични комуникационни системи с нова база в село Царацово

Белгийска компания за високотехнологични комуникационни системи с нова база в село Царацово

Заместник-кметът Стефан Стоянов участва в първата копка на базата

IMG_9402

Церемония по първа копка на нова производствена база на водещата белгийска компания Televic бе направена днес в село Царацово. Официални гости бяха заместник-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов, посланикът на Кралство Белгия Н.Пр. Фредерик Мьорес, областния управител на Област Пловдив Йордан Иванов, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.

“Телевик България” е дъщерно дружество на белгийската “Телевик НВ груп“ и инвеститор в региона от 2006 година, когато строи първият си завод за електронно оборудване.

„Историята на Вашата компания е част от успеха на региона на Пловдив. Инвестициите в развитието и разширяването на бизнеса Ви повече от 20 години е пример за устойчивостта на местната икономика“. С тези думи Стефан Стоянов се обърна към присъстващите и добави, че град Пловдив продължава да утвърждава позициите си като водещ притегателен център за компании от различни световни пазарни ниши.

Новата производствена база се простира на близо 5 000 кв. м. площ със същото производствено портфолио. Дружеството произвежда продукти за болнично обзавеждане, транспортни и комуникационни системи, а също и системи за мултимедийно обучениe, които се използват в метрото в Лондон, Шанхай и в конферентите зали на Белият Дом.

През 2011 година компанията открива и R&D център с фокус развиване на софтуер за нуждите на прилежащото производство, а през 2017 отваря и нов офис.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors