Profilink инвестира в умни машини и технологии

Profilink инвестира в умни машини и технологии

Пловдивската компания „Профилинк“ ООД  инвестира в умни машини и технологии с цел дигитализация и автоматизация на производствените процеси. 

profilink

Последната им иновация е въвеждането на собствена MES система – производствено-изпълнителна система, която се прилага във всички производствени ресурси. Тя е изработена от Devops екипа на компанията. Тя представлява софтуерно решение, което гарантира, че качеството и ефективността са вградени в производствения процес и се прилагат проактивно и систематично. МES генерира хиляди данни в секунда, като синхронизира и свързва в реално време всички производствени дейности за по-оптимална производителност. Системата позволява прецизен анализ на производствените линии, прогнозирайки за  бъдещи несъответствия. На практика една MES система може да контролира и проследява всички аспекти на производството.

„Нашата мисия е да предлагаме на клиентите си най-доброто продуктово решение, като произвеждаме висококачествени и надеждни продукти, с които се гордеем. Още преди пандемията последните 3-4 години бяха изключително трудни, а суровините се увеличаваха и продължават да се увеличават непрекъснато. Например цената на PVC, което е основната ни суровина, поскъпна тройно в рамките на година. При такива трудни пазарни условия успяхме да създадем солидни основи за развитие с добри екипи“, казва Милко Иванчев – Plant Manager на PVC завода в „Профилинк“ ООД.

От 25-те производствени линии, с които е разполагала фирмата, към момента 16 са оптимизирани, като 6 от тях са последно поколение DG line. Най-голямото им предимство е, че са с изцяло дигитално управление и контрол – правейки ги част от Индустрия 4.0 .

“Всички те могат да си комуникират, да работят заедно в синхрон и се управляват само от един дисплей.

И ако приемем, че при по-старите линии средната скорост на екструзия е 3-3,5 м в минута, то новите линии и инструменти позволяват това да се случи на 5-5,5 м в минута. В тази връзка бе важно да осигурим и по-добро охлаждане на профилите. За целта изградихме централна система за охлаждаща вода, с която се постига оптимална регулация на температурата, както и централна вакуум система, необходими за производството на качествен продукт. Наистина се вложиха сериозни инвестиции в това трудно време, когато още повече се усети необходимостта от умни машини и технологии, но без човешкия фактор те не биха били достатъчни. Затова ние непрекъснато се стремим да усъвършенстваме и развиваме екипите си“, допълни г-н Иванчев.

Като доказан лидер в индустрията и сред водещите производители на PVC профили в Европа, “Профилинк” присъства вече 30 години на световния пазар.

Източник: Марица

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors