Фабрика за био плодови сокове отваря в региона на Пловдив

Фабрика за био плодови сокове отваря в региона на Пловдив

Фабрика за био плодови сокове отваря в региона на Пловдив

1

Фабрика за преработка на биоплодове ще се изгражда в село Радиново. Там ще се произвеждат биосокове изцяло от пресни плодове. Новото предприятие ще стане част от голямото индустриално семейство в Индустриална зона Марица, която е част от Тракия икономическа зона. В края на ноември 2021 г. там бе открит медицински център „Тракия Медикал – Марица“ – първият в страната, разположен в индустриална зона.

Новото преработвателно предприятие в с. Радиново ще се простира на площ от 3432 кв. м., а производственото хале ще се разположи на 1410 кв. Оборудването ще е с модерни технологични линии и ще се прилагат съвременни технологии на производство. По рецептура соковете ще са натурални, в тях няма да се влагат захар, подсладители, ароматизатори, вода и консерванти, пише инвеститорът в уведомлението за инвестиционно предложение до РИОСВ Пловдив. Предвидена е зона за приемане на суровините, хладилна част за тяхното съхранение, производствен цех, както и зона за експедиция.

Планирано е годишното производство да бъде 130 000 литра. След обработка и пастьоризация соковете ще се пакетират в бекинбокс с вместимост 3 литра, както и в еднолитрови стъклени бутилки с метални капачки. Физико-химичните и микробиологични анализи ще се извършват в акредитирана лаборатория извън предприятието. Получените пресовки при производството на плодовите сокове, няма да се превръщат в отпадък, а съпътстващ продукт, който ще се продава за фураж и компост.

Източник: Марица

Цялата статия е налична тук

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors