Фабрика за био плодови сокове отваря в региона на Пловдив

Фабрика за био плодови сокове отваря в региона на Пловдив

1

Фабрика за преработка на биоплодове ще се изгражда в село Радиново. Там ще се произвеждат биосокове изцяло от пресни плодове. Новото предприятие ще стане част от голямото индустриално семейство в Индустриална зона Марица, която е част от Тракия икономическа зона. В края на ноември 2021 г. там бе открит медицински център „Тракия Медикал – Марица“ – първият в страната, разположен в индустриална зона.

Новото преработвателно предприятие в с. Радиново ще се простира на площ от 3432 кв. м., а производственото хале ще се разположи на 1410 кв. Оборудването ще е с модерни технологични линии и ще се прилагат съвременни технологии на производство. По рецептура соковете ще са натурални, в тях няма да се влагат захар, подсладители, ароматизатори, вода и консерванти, пише инвеститорът в уведомлението за инвестиционно предложение до РИОСВ Пловдив. Предвидена е зона за приемане на суровините, хладилна част за тяхното съхранение, производствен цех, както и зона за експедиция.

Планирано е годишното производство да бъде 130 000 литра. След обработка и пастьоризация соковете ще се пакетират в бекинбокс с вместимост 3 литра, както и в еднолитрови стъклени бутилки с метални капачки. Физико-химичните и микробиологични анализи ще се извършват в акредитирана лаборатория извън предприятието. Получените пресовки при производството на плодовите сокове, няма да се превръщат в отпадък, а съпътстващ продукт, който ще се продава за фураж и компост.

Източник: Марица

Цялата статия е налична тук

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors