Стефан Стоянов се срещна с посланика на Нидерландия

1 (3)


Заместник-кметът Стефан Стоянов проведе опознавателна среща с посланика на Кралство Нидерландия в България Негово превъзходителство Симон ван дер Бург. Двамата обсъдиха възможности за сътрудничество между общината и посолството за стимулиране на взаимоотношенията между България и Нидерландия в сферите на образованието, науката и бизнеса.

Една от темите на срещата беше свързана с развитието на научноизследователски дейности като зам.-кметът Стоянов открои местния център „Планта СИСТ“, който е първият международен научен център с директно финансиране от Европа. От своя страна Негово превъзходителство сподели за добрите практики на нидерландския гигант Philips, чиято научноизследователска и развойна дейност в Айндховен слага начало на трансформацията на града в един от най-добре развитите smart центрове в цялата страна.

Посланикът остана впечатлен от бурното развитие на града и успехите на образователната система на местно ниво като пионер в дигитализацията на учебните процеси в страната. Неговата визита ще продължи със срещи с нидерландските компании и предприемачи, които оперират на местно ниво. Сред тях е и софтуерният разработчик Кодар, който е собственост на Strypes, част от нидерландската ICT Group – една от най-големите ИКТ компании в света.

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors