Стефан Стоянов се срещна с посланика на Нидерландия

Стефан Стоянов се срещна с посланика на Нидерландия

1 (3)


Заместник-кметът Стефан Стоянов проведе опознавателна среща с посланика на Кралство Нидерландия в България Негово превъзходителство Симон ван дер Бург. Двамата обсъдиха възможности за сътрудничество между общината и посолството за стимулиране на взаимоотношенията между България и Нидерландия в сферите на образованието, науката и бизнеса.

Една от темите на срещата беше свързана с развитието на научноизследователски дейности като зам.-кметът Стоянов открои местния център „Планта СИСТ“, който е първият международен научен център с директно финансиране от Европа. От своя страна Негово превъзходителство сподели за добрите практики на нидерландския гигант Philips, чиято научноизследователска и развойна дейност в Айндховен слага начало на трансформацията на града в един от най-добре развитите smart центрове в цялата страна.

Посланикът остана впечатлен от бурното развитие на града и успехите на образователната система на местно ниво като пионер в дигитализацията на учебните процеси в страната. Неговата визита ще продължи със срещи с нидерландските компании и предприемачи, които оперират на местно ниво. Сред тях е и софтуерният разработчик Кодар, който е собственост на Strypes, част от нидерландската ICT Group – една от най-големите ИКТ компании в света.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors