Стефан Стоянов се срещна с директора на търговската секция към Посолството на Република Корея

Стефан Стоянов се срещна с директора на търговската секция към Посолството на Република Корея

_DSC0249


Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с г-жа Юсон Хуанг, Директор на Търговската секция към Посолството на Република Корея в София (КОТРА). По време на срещата бяха обсъдени възможности за развиване на инвестициите между корейски и пловдивски предприятия.

„Знам, че Пловдив е вторият по големина икономически център в България и затова много исках да го посетя“, сподели Хуанг. Тя обясни, че КОТРА подпомага осъществяването на корейски инвестиции в България чрез организирането на форуми и двустранни бизнес срещи. По думите й организацията оказва подкрепа на българските предприятия при посещенията им на изложения в Корея и спомага свързването на корейски компании с потенциални български партньори.

„Ще се радвам, ако днешната среща бъде повод да се увеличи стокообменът между нашите две страни“, заяви зам.-кметът Стефан Стоянов. Той коментира, че Пловдив е една от големите индустриални зони в Югоизточна Европа, където стотици международни и български компании произвеждат стоки в сферите на машиностроенето, роботиката и електрониката.

„През изминалата година, въпреки пандемията, имаме рекордно сключване на сделки в индустриалните зони около града, имаме и редица стартирали проекти за нови средни и големи производства. Близо 40 % от БВП на региона е производство. Вторият по големина сектор е услуги, а специално бизнес услугите са най-бързо растящият сектор в икономиката през последните 5 години“, заяви Стоянов.

Той припомни, че преди 2 години корейската компания „Ханон Системс“ навлезе в региона на Пловдив и в момента много успешно развива производство в индустриалната зона в Раковски. „Това е един от най-големите производители в региона и сме много горди, че имаме силно корейско присъствие тук“, сподели зам.-кметът.

Тази година КОТРА навършва 60 години, по повод което са проведени редица срещи между местни и корейски компании за насърчаване на общото икономическо развитие.

_DSC0246
_DSC0251

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors