Среща „Бизнесът за образованието“ – Как да създадем бъдещите си кадри с дуално обучение

Среща „Бизнесът за образованието“ – Как да създадем бъдещите си кадри с дуално обучение

На 19.10.2022 г. от 11:00 до 12:00 часа ще се проведе регионална среща „Бизнесът за образованието“. Събитието е част от проект „Дуално обучение в България“ / GODUAL  при Австрийско Посолство търговски отдел и се провежда в партньорство с Община Пловдив.

На срещата ще бъдат представени добри практики от дуалната форма на обучение в страната, споделени от участващи компании и ученици. Представителите на пловдивския бизнес ще имат възможност да разговарят с професионалните гимназии в града, компании с опит в дуалното обучение както и с официалните гости: г-жа Мария Гайдарова, зам. министър на образованието и науката, г-н Стефан Стоянов, зам. кмет на Община Пловдив и г-н Филип Купфер, търговски съветник при Австрийското Посолство.

В края на събитието компаниите ще придобият представа за възможностите, от които могат да се възползват, за да развият своите способни и мотивирани бъдещи кадри, и ще могат да вземат най-правилното решение за своя бизнес.

Проектът „Дуално обучение в България“ / GODUAL се провежда в рамките на международната инициатива go-international, съвместна програма на Федералното министерство на труда и икономиката и Стопанска камара Австрия. Подкрепата към дуалната система на обучение стартира 2014 г. в помощ на австрийските компании, опериращи на българския пазар. Днес от експертизата на екипа могат да се възползват и български фирми. По проекта вече се предлага обучение по 15 специалности в над 30 партньорски училища в цяла България. Над 1100 ученици в различни випуски се обучават в реална работна среда в партньорски фирми на австрийското посолство – Бадер, Билла, Виомода, Гебрюдер-Вайс, Дайхман, DM България, Етем, Кауфланд, Лидл, Метро, Магнум 7, Фантастико, Фогелбуш, Фьосталпине, EVN.

Община Пловдив води активна политика за развитието на дуалното образование. В професионалните гимназии в града учат над 1000 деца в 54 дуални паралелки, подкрепени от 60 местни компании с различни профили.

Събитието ще се проведе в Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15

Пълната програма можете да видите по-долу.

Моля да потвърдите участие не по-късно от 17.10.2022 г. на:

София Дамянова

тел.: 0888 725 700

мейл: [email protected]

Recent news

Sensata Technologies Пловдив – притегателният център за иновации в автомобилостроенето

С развитието на електромобилността и новите производствени нужди в автомобилостроенето, индустрията въвежда редица нови технологии, които изискват производствени мощности, талант и организационна култура, стимулираща постоянното

Read More

Производител на диаманти с приложение в полупроводниковата индустрия с инвеститорски интерес към Пловдив

Главният изпълнителен директор на турската компания Appsilon Enterprise Тайлан Ерол се срещна със зам.-кмета Стефан Стоянов. Компанията е старт-ъп, който произвежда диаманти в лабораторни условия,

Read More

Капитал: Пловдивските компании са сред лидерите по ръст на приходите за 2022г. в сектора за машини и оборудване

Цялото съдържание на статията може да прочетете на следния линк Като цяло три четвърти от компаниите в топ 40 [за страната] растат с двуцифрени темпове

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors