Първа копка на високотехнологичния завод на BTL

Първа копка на високотехнологичния завод на BTL

На 07.07.2021г. се проведе първата копка на един от най-значимите проекти за икономиката на Пловдив – новият завод на “BTL Industries”. 

Световният лидер в разработването, производството и търговията на високотехнологична електронна медицинска апаратура инвестира над 20 милиона лева, с които ще допринесе за развитието на новата българска индустрия и ще разкрие 500 работни места. BTL планират и разкриване на нов научноизследователски център в Пловдив.

DSC_2988

В новото съоръжение със застроена площ от над 25 000 кв. м. ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на „BTL Industries“, като се предвижда фабриката да бъде завършена през първото тримесечие на 2023 г. Чрез сериозната финансова инвестиция компанията ще повиши производствения си капацитет в България и ще подготвя продукция за износ в над 110 държави нa 6 ĸoнтинeнтa.

Официалните гости поздравиха BTL Industries за мащабната инициатива и предприемаческия дух, както и благодариха на местната власт за оказаната подкрепа за стартирането на уникалния за града проект. Г-н Петков, Изпълнителен директор на BTL, отправи специални благодарности към служителите на компанията, които дълги години полагат усилия за реализирането на инвестицията.

Участие в откриването взеха г-жа Яна Балникова – Зам.-Министър на Икономиката, Д.ф.н. Лукаш Кауцки – посланик на Чешката република, г-н Стамен Янев – Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестициите, г-н Стефан Стоянов – Заместник-кмет „Образование, бизнес развитие и европейски политики“, както и Георги Петков – изпълнителен директор на “BTL Industries”.

Припомняме, че в края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив BTL Industries получи сертификат за инвестиция клас „А“ – първи по рода си за град Пловдив, за изграждането на новата производствена база. През октомври 2020 г., по линия на ЗНИ Министерството на икономиката отпусна целева субсидия от 1,02 млн. лева за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура, която да подобри транспортната свързаност в района на новата база. Изграждането на пътната инфраструктура е ангажимент на Община Пловдив, като проектът включва реконструкция на част от ул. „Владая“ и връзката с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“.

btl-logo

За BTL Industries

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на високотехнологична медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената ѝ база се намира в Пловдив, където в момента работят над 210 души. BTL разполага и с R&D център в София с 30 служители. Компанията произвежда апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, а продуктите ѝ се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors