Пловдив – най-бързо развиващият се град в България

Пловдив – най-бързо развиващият се град в България

“Пловдив е най-бързо развиващият се и растящ град в България, и това означава, че изключително бързо трябва да се обезпечи инфраструктурата, за да отговорим на нуждите му” – това споделя регионалният мениджър на EVN Александър Сипек, минути след откриването на стационарна електрическа подстанция “Евмолпия“ в Пловдив.

20211028_evn-evmolpia4-scaled

Новите мощности са напълно безшумни и обхващат централната и източна част на град Пловдив, където през последните години се увеличи изграждането на нови обекти, пораждащи необходимост от осигуряване на допълнителен капацитет на мрежата, допълни Сипек.

Инсталираната мощност е 50 мегаволтампера (MVA) с възможност да достигне 100 MVA. Подстанцията е изцяло от закрит тип като присъединяването към мрежата е с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея. Сградата  е едноетажна, с монолитна стоманобетонова конструкция и шумоизолация. Управлението, постоянният контрол и мониторинг на подстанцията се осъществяват  дистанционно чрез телемеханика от диспечерския център на EVN, който бе открит през юни тази година в Пловдив.

По този начин компанията отговаря на необходимостта да увеличи мощностите. Населението на Пловдив също се е увеличило и това предполага развитие на икономиката. Ето защо се предприемат мерки за увеличаване на електрозахранването, допълни регионалният мениджър на EVN. С новия проект на EVN България инвестициите на компанията за района на Пловдив от 2005 г. досега надминават половин милиард лева.

20211028_evn-evmolpia5-scaled

Подстанция „Евмолпия“, носеща едно от древните имена на Пловдив, е втората изцяло новоизградена подстанция на EVN. Първата такава подстанция на EVN беше изградена през 2011 г. до село Царацово до входа на автомагистрала Тракия към Пловдив.

Следващата голяма инвестиция на дружеството ще бъдат водните котли в Топлофикация в града, каза още той, а дружеството ще отбележи 2 милиарда инвестиции у нас през 2022 г.

Източн

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors