Пловдивска компания сред ТОП 3 на най-динамичните МСП-та в България

Пловдивска компания сред ТОП 3 на най-динамичните МСП-та в България

Пловдивската компания „Европан“, която произвежда изолационни термопанели и профили от полиестерна ламарина, е на трето място сред най-динамичните малки и средни предприятия в страната.

„ЕВРОПАН“ АД е нова и амбициозна компания, родена от дългогодишното партньорство между гръцки и български инвеститори. Тя е част от KAMARIDIS GLOBAL WIRE GROUP от които черпи знания и опит. „ЕВРОПАН“ АД започва работа през 2020 г., и произвежда топлоизолационни полиуретанови сандвич панели (PUR), пожароустойчиви сандвич панели (Rockwool) и пожароустойчиви полиуретанови термопанели (PIR), които се използват в производството на метални и изолационни компоненти, облицоване на сгради, индустриални хладилни камери и модерна инфраструктура. Централните офиси и производствените мощности на „ЕВРОПАН“ АД са разположени в с. Царацово, обл. Пловдив, върху терен от около 60 000кв.м.

Класацията на в. Капитал също отразява и централизацията в развитието на МСП-тата в държавата, като Пловдив и София са отговорни за над 50% от така наречените „динамични“ компании. Най-динамични са секторите строителство и имоти, търговия и разбира се ИТ, който сякаш е най-малко засегнат от икономическите трусове.

За да попадне в класацията, една компания трябва да отбелязва ръст на своите приходи в две поредни години, да отговаря с приходите си от 2021 г. на определението за малки и средни предприятия, да бъде частна собственост и да не е финансово, здравно или хазартно дружество.

Източник: Капитал

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors