Нова инвестиция до Пловдив

1633690237970


Белгийската компания “Телевик“ разширява базата си в България. Дъщерното дружество на “Телевик НВ груп” направи първа копка у нас на завод за електронно оборудване в с. Царацово още в далечната 2006 година. Компанията майка е от град Изегем и е основана през 1946 година. 

Първоначално, за да реализира начинанието си у нас, “Телевик България” закупи от общината на село Царацово и от частни лица терен от 5 дка. Още тогава се предвиждаше разширение на производственото пространство.

“Телевик” разработва, произвежда и инсталира високотехнологични комуникационни системи. Компанията се фокусира върху 4 пазарни ниши: конференция, образование, здравеопазване и железопътен транспорт. Фирмата има офиси и заводи в Европа, Азия и САЩ, като дружеството работи съвместно с големи компании като “Сименс”.

По информация на Plovdiv24 първа копка на новата база на “Телевик България” ще бъде в средата на месец май.

Източник: Plovdiv24 – линк
Снимка: Televic Bulgaria LinkedIn

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors