Инвеститор Клас А в основата на реконструкцията на ключова пътна връзка

Инвеститор Клас А в основата на реконструкцията на ключова пътна връзка

5


Направена бе първа копка на ул. “Владая”, където в момента се изгражда новата производствена база на първият в град Пловдив инвеститор Клас А – БТЛ Индъстрийз, водещ производител на медицинско оборудване за световния пазар.

Кметът Здравко Димитров и районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов направиха днес символична първа копка за реконструкцията на улица „Владая“. На събитието присъства и зам.-кметът Стефан Стоянов с ресор “Бизнес развитие”, който също е съдействал за отпускането на средства за ремонта. На улицата в промишлената зона на Пловдив се строи производствена база на  чешката компания за медицинско оборудване БТЛ Индъстрийз – инвеститор клас А.

“Искам да благодаря на Министерството на икономиката при предишното правителство за отпуснатите средства и на заместник-кметът Стефан Стоянов, който беше достатъчно настоятелен, за да се случи това. Инвеститорът има много сериозни намерения и този път е важен за района”, коментира кметът Димитров.

„В тази промишлена зона имаше предприятия отпреди 50-70 години, които вече не функционират.  На тяхно място идват нови инвеститори, които се занимават с високотехнологично производства и променят изгледа на района“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов. Той даде пример именно с БТЛ Индъстрийз и допълни, че в момента се подготвя още една компания за инвеститор клас А.

btl-logo

В края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив БТЛ Индъстрийз получи сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждането на новата си високотехнологична производствена база в града. Тя предвижда производство на електронна медицинска апаратура, чрез която компанията цели да отговори на нарастващата нужда от разширяване на производствения си капацитет в България. Инвестицията е за 20 млн. лв. , като се предвижда първоначално да бъдат създадени над 200 нови работни места.

„Нашата амбиция е да завършим обекта предсрочно и до края на годината да сме приключили работа, ако няма непредвидени обстоятелства”, заяви при старта на ремонта инж. Бончо Бонев, управител на фирмата – изпълнител “Парсек груп”.

В рамките на изпълнението на дейностите по проекта ще бъдат изградени 7400 квадратни метра асфалтов път, с дължина 850 метра. Ще се направи и нов път, който да свързва „Владая“ с бул. „Марица-юг“, както и кръгово кръстовище между улиците „Владая“ и „Правда“. Ще бъдат положени и 4000 квадратни метра тротоари, предвижда се изграждане на 680 квадратни метра велоалеи и 300 квадратни метра паркинги. Срокът за приключване на дейностите е 240 дни, а стойността на обекта е 2 639 321,22 лв. с ДДС.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors