Завод за оптична техника отвори в Пловдив

Завод за оптична техника отвори в Пловдив

Българската компания “Кимкооп” откри фабрика за високоспециализирана оптична техника в Пловдив. 

Официални гости на откриването бяха заместник-министърът на икономиката Красимир Киряков, г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив с ресор “Бизнес развитие” и изпълнителните директори Георги Георгиев и Калин Георгиев.

Screenshot 2021-10-04 133632

„Искахме да отговорим подобаващо на бурното развитие [на технологиите] и Пловдив и местната екосистема бяха естественият избор за нашата нова производствена база“, сподели г-н Калин Георгиев.

Глaвнaтa дeйнocт нa ĸoмпaниятa e oбpaбoтĸa нa инфpaчepвeнa oптиĸa и чpeз пapтньopcтвo c чyждecтpaнни eĸcпepти paзpaбoтвa тexнoлoгии, ĸoитo ca yниĸaлни зa cтpaнaтa и peгиoнa. Продуктите им намират приложение във военната техника и оръжия, киното, охранителни камери, медицинска апаратура, автомобилната, авио и космическата индустрии, и др. Кимкооп е изцяло експортно ориентирана, като едни от най-големите пазари, с които работи са САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Италия и Израел.

Зам.-министърът отбеляза, че тази инвестиция е пример за това, че българската икономика трябва да се развива в посока високи технологии и висока добавена стойност.

Новата производствена база е оборудвана с машини последно поколение, като голяма част от процесите са напълно автоматизирани и дигитализирани. B нoвooтĸpития зaвoд щe paбoтят 50 виcoĸoĸвaлифициpaни cпeциaлиcти, като изпълнителните директори на компанията Георги Георгиев и Калин Георгиев, планират тe дa дocтигнaт 120 дyши в cлeдвaщитe 3 години. 

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors