ЕС: Тракия икономическа зона с една от най-добрите практики за климатична неутралност

Тракия икономическа зона с поредно признание 

cnip

ТИЗ е един от шесте регионални примера за най-добри практики за климатична неутралност на Европейския съюз. В началото на месец май бяха публикувани резултатите от проучване “Регионите на ЕС в трансформацията към неутрално по отношение на климата бъдеще”, поискано от комисията по регионално развитие /REGI/ на Европейския парламент. То разглежда изискванията на регионално ниво на ЕС за успешна трансформация към климатично неутрално бъдеще.

Въз основа на анализа на шест регионални примера – Тракия икономическа зона в Пловдив – България, Финландия, Дания, Полша, Австрия и Португалия за най-добри практики, авторите идентифицираха ключовите двигатели, условия и инструменти, необходими за успешна трансформация.

Бъдещите планове на ТИЗ, свързани с климата, предвиждат постигане на 100% въглеродна неутралност във всички индустриални зони до 2040 г.

Повече за проучването може да намерите тук.

Източник: Тракия икономическа зона

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors