Държавата дава 1.5 млн. лв. за път до новия завод на „Е-Велокс“

Държавата дава 1.5 млн. лв. за път до новия завод на „Е-Велокс“

Фабриката трябва да заработи през 2023 г. и да произвежда по 300 хил. електрически велосипеда годишно

Държавата дава 1.5 млн. лв. на производителя на велосипеди „Е-Велокс“ ООД, които компанията ще използва за изграждането на пътна инфраструктура в близост до новия си завод край Пловдив. Целта е да се улесни работата на предприятията и движението на жителите и служителите в околността, но и да се създадат благоприятни условия за привличане на нови инвеститори в региона.

Договорът за отпускането на публичното финансиране бе връчен на компанията днес от служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Той идва след получения от „Е-Велокс“ преди два месеца сертификат клас А за инвестицията на дъщерното ѝ дружество „Лидер-96“ в нова фабрика.

Заводът за електрически велосипеди ще се намира в зона Куклен, част от „Тракия икономическа зона“. В него ще бъдат инвестирани общо 50 млн. лв. Очаква се да заработи в началото на 2023 г., да произвежда по 300 хил. колела годишно и да даде работа на 330 души.

През 2022 г. от бюджета на МИР в изграждането на общинска пътна инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите са предоставени 9.67 млн. лв. Средствата са вложени в развитието на индустриалните зони на общините Марица, Куклен и Карлово.

„Така държавата подкрепя инвестиционни проекти на 5 дружества на обща стойност 201 млн. лв., предвиждащи разкриването на над 1500 нови работни места“, посочват от ведомството.

Източник: Economic.bg

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors