Високотехнологична компания с намерение за голяма инвестиция в Пловдив

Високотехнологична компания с намерение за голяма инвестиция в Пловдив

vuenow

Водеща индийска високотехнологична компания изрази инвестиционен интерес за изграждане на център за съхранение на данни в Пловдив. Това стана ясно от среща на заместник-кмета Стефан Стоянов с представители на „Пловдив тех парк“ и компанията Вю Нау (VueNow), сред които и Главният изпълнителен директор г-н Карур.

„Пловдив е един от най-бързоразвиващите се в икономическо отношение градове в региона на Югоизточна Европа. Тук оперират стотици международни компании, основно в машиностроенето и автомобилната индустрия“, заяви Стефан Стоянов, като подчерта, че регионът продължава да е лидер в привличането на хора – в това число чужденци, които вече достигат 20 000 души.

Част от акцентите в разговора бяха планът на компанията за пълна въглеродната неутралност, който се вписва в цялостната политика на Европейския съюз за опазването на околната среда, и планираното подписване на меморандум за сътрудничество с „Пловдив тех парк“.

Мрежата от центрове за съхранение на данни на компанията надвишава 600, като сегашните намерения предвиждат навлизане в Европа през Пловдив, където са предвидени срещи с представители на местните индустриални зони.

DSC_4802

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors