Български предприемачи стартират уникално производство за Европейския съюз

DSC_3069

Новата компания “PPS Manufacturing” ще стартира производство за най-висок клас нитрилни медицински ръкавици в Пловдив. Инвестицията от 15 млн. лева се осъществява с подкрепата на финансови инструменти на ЕС, управлявани в страната ни, и е инициирана от български предприемачи в унисон с процесите на реорганизация и трансформация на местната икономика от последните години. Благодарение на инициативата ще се разкрият над 100 нови работни места, като освен посочените икономически и социални ползи, проектът ще повлияе положително и върху секторите на здравеопазването и ХВП.

Нитрилните ръкавици са от огромно значение за всяка една държава в Европейския съюз, особено в условията на продължаващата COVID-19 криза. Проектът за новата поточна линия е от стратегическо значение, както за България, така и за ЕС, поради значителния недостиг на този тип консумативи в световен и европейски мащаб. Това ще е първото производство на предпазни нитрилни ръкавици на територията на Европейския съюз, а възможността за стартирането му в България предполага голямо конкурентно предимство за цялата европейска общност в международен мащаб. 

„С откриването на фабриката целим да намалим зависимостта на ЕС от Азиатските производители и да поставим България като предпочитан производител на лични предпазни средства“, каза Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.

Проектът е поредното признание за интензивното развитие на новата българска индустрия – в частност тази около и в Пловдив, и нейната конкурентоспособност на световния пазар. Новото предприятие е една от стотиците успешни инвестиции в сферата на индустрията, реализирани в града и региона през последните 20 години.

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors