Начало Новини Либхер с нов завод край Пловдив

Либхер с нов завод край Пловдив

С новата инвестиция на германския гигант заводите на компанията в региона на Пловдив стават три

zx860y484_4278220Целта е с новото производство да се използва допълнително синергията между съществуващите заводи и да се разширят дейностите на групата в Пловдив. Типично по германски се действа организирано и бързо – дружеството “Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица” ЕООД е регистрирано в началото на юли с предмет на дейност производство на бетоновози. Няколко месеца по-късно новият завод вече е построен, а производствените линии са отчасти в експлоатация. Вече се произвеждат успешно окомплектовани бетоносмесители и компоненти за бетоносмесители с високо качество, разказват от компанията, но засега не разкриват размера на инвестицията. Официалното откриване е планирано да бъде в средата на следващата година.

По-важното е, че строителни компании и фирми за транспорт на бетон от доста региони не само в Европа вече са клиенти на завода. Директно от фабриката в България с готови бетоновози се снабдяват клиентите от цяла Източна Европа, Израел, Саудитска Арабия и Русия. На завода майка в Бад Шусенрийд в Германия се изпраща предварително сглобено оборудване и след допълнителен монтаж се снабдяват клиентите в Западна Европа.

  • Германската група избира Пловдив за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е “Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив – за производство на климатични системи за влакове, като тези дейности са обособени в дружеството “Либхер – Транспортейшън Системс Марица” ЕООД. В началото на юли германската група регистрира трето дружество в България – “Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица” ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

В новия завод за бетоносмесители е необходим предимно персонал за металообработване и монтаж, но също така и за електротехника. Това са например професии като инженери, механици, заварчици, логистици, специалисти по контрол на качеството и административни служители.

Изотчник: Капитал

Лидер в производството на електроника с интерес…
Поредна високотехнологична компания от световна величина проявява интерес към Пловдив и региона. Представител… прочети повече

Високотехнологична компания обмисля инвестиция в Пловдив
Немска компания за производство на електронни компоненти с интерес към Пловдив. Главната сфера,… прочети повече

Пловдив е втори ИТ и аутсорсинг център…
Пловдив е вторият IT и аутсорсинг център в България и по брой дружества,… прочети повече

Българският износ отново изпревари вноса от Германия
Интервю с д-р Митко Василев, Главен управител на ГБИТК относно българо-германските икономически отношения, нови германски… прочети повече

Покана за онлайн бизнес срещи с корейски…
По случай навършването на 60 години от основаването си, КОТРА кани всички заинтересовани фирми… прочети повече