52 немски медии се включиха в кампанията за популяризиране на Пловдив като инвестиционна дестинация

Приключи кампанията на Община Пловдив и Германо-българската индустриално-търговска камара в немските медии, която имаше за цел популяризирането на Пловдив като атрактивна инвестиционна дестинация. Резултатът – 52 немски медии обявиха Пловдив за новата гореща инвестиционна точка на Европейския съюз.

Статията е поместена на страниците на едни от водещите онлайн вестници в Германия, сред които Der Tagesspiegel, Berliner Morgenpost, Online Focus, както и в един от най-големите ежедневници в страната – Süddeutsche Zeitung. Редица финансови и бизнес портали също са разпространили възможностите, които Пловдив предлага за инвеститорите.

„Германия е водещата страна, от която идват чуждестранните инвестиции в Пловдив и за нас е важно да присъстваме с положителни материали в немските медии. 2021 г. беше една от най-добрите години за Пловдив и региона – индустриалните зони се разшириха значително с много нови български и международни проекти“, заяви зам.-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов. Той допълни че, отделът за бизнес развитие към общината продължава активно да търси възможности за популяризация на Пловдив като добро място за инвестиции и живот.

Немските медии определят формулата за успех на Пловдив като комбинация от високо качество на живот, развита образователна мрежа и човешки капитал.

„През последните 20 години вторият по големина град в България се превърна в един от най-важните индустриални центрове в Югоизточна Европа. Доброто местоположение и квалифицираната работна сила доведоха до установяване на стотици международни компании в региона. Пловдив е индустриален лидер в България с над 70 000 професионалисти и е вторият IT и аутсорсинг център в страната с над 7000 служители в бранша. В периода 2019-2021 г. в региона са направени инвестиции от над 3 млрд. евро за придобиване на дълготрайни активи – знак, че местната екосистема създава благоприятни условия за развитие на всякакъв вид инвестиции, дори и по време на икономическа нестабилност“, се споменава в публикациите. 

Само преди 2 седмици дойде поредното престижно признание – Пловдив се нареди в топ 3 в класация на “Файненшъл таймс” за градове с най-добра стратегия за привличане на инвестиции 2022-2023 г.

На следния линк можете да видите статията в Der Tagesspiegel, един от големите немски всекидневници: https://www.tagesspiegel.de/advertorials/ots/ahk-bulgarien-plovdiv-der-neue-investitions-hotspot-der-eu/28049634.html

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors