100 нови работни места в нов завод в Пловдив

С инвестиция за 10 милиона лева, новият производствено-развоен център на фирма “Оптикс АД” ще разкрие 100 работни места в Пловдив.

optics

Този уикенд (на 05.02.2022г.) новото предприятие беше официално открито от изпълнителният директор на компанията инж. Иван Чолаков и кметът на града Здравко Димитров, които прерязаха лентата на новата сграда. Дружеството е единствено у нас разработва и произвежда пълната гама специална оптика за нуждите на армията, полицията и на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Frontex.

На церемонията присъстваха още кметът на район “Тракия” Костадин Димитров, общинския съветник Константин Георгиев, представители на науката и бизнеса.

“Водим преговори за доставка на наши компоненти за аерокосмическите програми на Илон Мъск”, заяви Чолаков. Той добави, че са избрали Пловдив за разкриването на своя център, тъй като градът се развива динамично, а в него има много университети, което ще ги улесни в провличането на кадри.

“Пловдив е едно от най-притегателните места за инвестиции в страната. Надявам се, че успехите ще се множат. Поздравявам г-н Чолаков за решението им. Ние като администрация правим всичко възможно да създадем условия за икономическа дейност. Добре дошли при нас, чувствайте се като у дома си. Пожелавам ви много успехи!”, заяви в приветствието си кметът Здравко Димитров.

Източник – https://m.24plovdiv.bg/novini/article/10804450

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors