Хиляди в Пловдив вече работят във високотехнологични компании

florence

От началото на 2017 г. са започнали проекти на обща стойност над 3 млн. лв. в областта на информационните и комуникационни технологии  (ИКТ) и аутсорсинг сектора, като благодарение на тях се разкриват над 400 нови работни места.

Това съобщиха от Министерството на икономиката след среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на The Independent Advisory Network – една от най-големите британски консултантски групи.

Нейни представители са в България за проучване на сектора на ИКТ и аутсорсинга.

Александър Манолев съобщи, че от 2013 г. досега в Пловдив са стартирали проекти по Закона за насърчаване на инвестициите в ИКТ сектора на обща стойност близо 20 млн. лв, които разкриват 2700 работни места.

Той е акцентирал, че се полагат последователни усилия за подкрепа на чуждестранните инвеститори.

“Основен приоритет за правителството е намаляване на административната и финансова тежест за бизнеса, което в някои случаи също се явява преграда пред чуждите капитали”, подчерта зам.-министърът.

Представителите на британската консултантска група са подчертали, че има конкретен интерес от техни клиенти да изнесат част от дейността си в региона.

Целта на посещението е проучвателна, тъй като България има редица предимства – географско положение, достъп до единния европейски пазар, значителни традиции в сектора и др. Бизнесът оценява високо и квалификацията на заетите в сектора.

Наличието на големи чуждестранни компании, които вече оперират в този сектор у нас, също е било отчетено като предимство.

За представителите на The Independent Advisory Network е много важна и информацията, която ще получат от бизнеса, който работи на място, затова и на срещата са присъствали представители на компаниите “Булпрос”, “Скейл фокус”, “Куестърс България” и “EHS Consulting”.

Източник:

1. „Новина от pariteni.bg”

Recent news

Очаквам до края на годината да обявим поне две нови инвестиции в региона на Пловдив след срещите, реализирани на форума на БАИ в Истанбул

Очаквам до края на годината да обявим поне две нови инвестиции в нашия регион вследствие на срещите, които проведохме на Международния бизнес форум, организиран от

Read More »

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors