Форум „Индустрия 4.0“ в Пловдив ще покаже бъдещето на производството

820707

На 17 октомври 2018г. Пловдив ще бъде домакин на един от най-значимите бизнес форуми в страната – “Индустрия 4.0″. Темата тази година е производство от ново поколение или как свързаните устройства и интелигентните технологии оптимизират работния процес.

Гости на събитието ще бъдат министърът на икономиката Емил Караниколов, директорът Изкуствен интелект, стратегия и трансформация в Ericsson Милап Пател, регионалният директор на Veolia Франсоа Деберг и много други специалисти.

За трета поредна година Пловдив е най-логичният избор за домакин на конференцията, чиято основна цел е да проследи мястото на българския бизнес в морето от технологични промени и иновации, и какви стъпки предприемат компаниите и индустриите, за да станат част от новата вълна.

Пловдив поддържа силен положителен тренд по привличане на преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) през изминалите години. По нетен приток на ПЧИ градът е сред първенците в страната.

Равнището на безработицата на общинско ниво е повече от два пъти по-ниско в сравнение с 2013 г. От 6,6% през 2013 г., сега в град Пловдив тя е под 3 %.

Според последния доклад за регионите на Института за пазарна икономика, регион Пловдив е създал повече работни места във всички икономически сектори, отколкото цяла Северна България.

Най-голям ръст на заетостта в абсолютни стойности в страната се наблюдава в района на Пловдив. Общият брой нови работни места в област Пловдив за 2017г. е 38 000 (данни от НСИ към март 2018г.).

Тези данни са показателни, че община Пловдив и Тракия Икономическа Зона са успешен пример за съживяване на производството и са на прага на следваща важна стъпка – внедряването на Индустрия 4.0.

Акценти в програмата

Регионална перспектива: от конкуренция до сътрудничество на новата европейска индустриална карта

Производството става високотехнологично – иновации и трансфер на знания към традиционните индустрии

Разширяването на мултинационалните компании ще доведе до повече научноизследователски и развойни дейности в региона, както и партньорства с водещи изследователски институции

Тенденциите в интелигентното производство, анализ на данните и индустриален интернет на нещата

Приемане на кръговата икономика: ползи за бизнеса

Финансиране на иновациите и дигиталната трансформация

Всяка година на форума присъстват над 400 представители на бизнеса, правителството, местната власт, международни консултанти, представители на ЕК, дигитални предприемачи и висш мениджмънт МСП.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Forum-Industriya-40-v-Plovdiv-shte-pokazhe-budeshteto-na-proizvodstvoto-820707

Recent news

Очаквам до края на годината да обявим поне две нови инвестиции в региона на Пловдив след срещите, реализирани на форума на БАИ в Истанбул

Очаквам до края на годината да обявим поне две нови инвестиции в нашия регион вследствие на срещите, които проведохме на Международния бизнес форум, организиран от

Read More »

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors