Умна фабрика край Пловдив се разраства

Умната фабрика на „Шнайдер Електрик България“ се разраства.

SE_Smart Factory_Outside

Предвидено е разширение на съществуващата производствена сграда в село Бенковски, област Пловдив. В нея ще се инсталират допълнителни мощности за сглобяване на електрооборудване за средно и ниско напрежение. Новото крило ще е на площ от 3000 кв.,  разделена на две основни части  – производствено-складова и административно-битова. Инвестиционното предложение е внесено в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив. В него е посочено, че при изпълнение на инвестицията ще се изгради термопомпена отоплителна система с геотермални сондажи.

„Шнайдер Електрик България“ ЕООД е поделение на мултинационалната компания Schneider Electric – световен лидер в областта на оборудването за електропренос и електроразпределение и индустриална автоматизация. Фирмата присъства в България от 22 г. и дава работа на близо 1000 човека.

Българският пазар се обслужва с помощта на добре развита мрежа от дистрибутори, като разполага с централен офис в София, складова база в София и търговски офис във Варна.

През 2019 г. заводът на “Шнайдер Електрик” в България получи Smart Factory сертификат – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите. Фабриката у нас е една от най-големите и модерни производствени бази на компанията в Европа и стана първата и единствена Smart Factory на Schneider Electric за цяла Източна Европа. Над 65% от процесите в нея са изцяло автоматизирани, а екипът не спира внедряването на нови технологии. Със сертификата заводът Schneider Electric в България се превръща в демонстрационен Smart Factory център за 14 държави.

В началото на тази година „Шнайдер Електрик България“, грабна приза „Най-добър работодател на годината – Employer of the Year“. Фирмата бе отличена в рамките на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media.

Снимка: Шнайдер Електрик България
Източник: Марица
Линк към статията

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors