Тайванска компания с инвеститорски интерес към Пловдив

Тайванска компания с инвеститорски интерес към Пловдив

Представители на тайванска компания споделиха намерение за инвестиция на стойност 8 млн. евро за нова фабрика за производство на рамки за велосипеди. Те се срещнаха със зам.-кмета по бизнес развитие Стефан Стоянов.

По време на срещата компанията заяви интерес към изграждане на завод, в който да бъдат произвеждани приблизително 60 000 рамки за велосипеди годишно. Освен в Тайван, инвеститорите имат и две фабрики в Китай, като годишно се произвеждат средно по 700 000 бройки.

„Пловдивският регион е най-големият индустриален център в България и съм сигурен, че тук ще намерите добри възможности за бизнес. Пловдив е и най-бързо развиващият се и растящ град в България, тук живеят и работят над 24 000 чужденци и тази бройка продължава да расте“, уточни зам.-кметът Стоянов.

Намеренията на компанията са в следващите години капацитетът на тукашната им фабрика да се увеличи до този на китайските. Инвеститорите планират да наемат 60 служители с възможност те да се разраснат до 300.

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors