Съдърланд стъпва смело в Пловдив: 300 нови места чакат своите кандидати

Съдърланд, световният лидер в трансформацията на бизнес процеси, отваря врати и в Пловдив. Един от най-големите работодатели в България остава верен на ангажимента си да осигурява заетост не само в София, но и в големите градове из страната, като отваря 300 нови работни места в Града под тепетата. В глобален мащаб повече от три десетилетия Съдърланд обслужва 120 клиенти от Fortune 1000 в 17 различни страни в над 60 локации.

„Един от основните ни приоритети по време на нашето управление, бе да задържим младите хора да останат да живеят тук, да получат добро образованието, с което да осигурим по-доброто качество на живот и кариерното развитие“, заяви кметът Иван Тотев при представяне на фирмата. „До момента 4000 са работните места в IT сектора, като привлякохме и много млади хора от другите градове,“ допълни той.

Хората, които ще бъдат наети за представителството на фирмата в Пловдив, ще работят за един от най-големия и иновативен онлайн магазин в света. Той е един от доверените партньори на Съдърланд, с които компанията работи над 15 години на глобално ниво и над 5 тук в България.

Изискванията към желаещите да бъдат наети на работа са да владеят немски език на добро ниво и да имат базови компютърни умения. Фирмата ще се погрижи да обучи и подготви своите нови служители. Целта е до края на годината да бъдат наети 100 човека, а до края на 2020 година техният брой да стане 300. Стартовата заплата ще бъде над 2000 лева, като за всеки служител ще има допълнителни бонуси. Това обясни изпълнителният директор на фирмата Димитър Гълъбов.

Пловдив се наложи като втори център след София. 120 компании направиха сериозни инвестиции в офис площи и десетки милиони лева.

Няма възрастови ограничения за обявените позиции. Работното време ще бъде на 4, 6 и 8 часа, като заниманието е много подходящо за студенти.

Разрастването на дейността на Съдърланд в града е част от ангажимента на компанията да се установи трайно в Пловдив, един от водещите градове в България.

Съдърланд е сред най-големите работодатели в България, с над 2800 служители, които работят с клиенти като Spotify, Hilton, GoDaddy и McAfee. Фирмата развива дейност в София, Варна, Бургас и Пловдив.

Източник: www.plovdiv.bg

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors