Станаха ясни кои са номинираните градове в категория „Аутсорсинг град на годината“

2

Пловдив и още 6 града се състезават за престижното отличие в 1-те годишни награди на БАА

От Българската аутсорсинг асоциация (БАА) обявиха, че вече са ясни номинираните градове в категория „Аутсорсинг град на годината“. Заоспорваното отличие ще се състезават Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Русе и София. Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университет за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град.

От асоциацията напомнят, че 27 май е крайния срок за подаване на заявки в категория „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“. Категорията обръща внимание на един основните фактори за стабилността и напредъка в индустрията – наградата „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, която ще отличи най-доброто решение за създаване на оптимални работни условия за бизнеса.

Кои са най-добрите в аутсорсинга у нас ще стане ясно след по-малко от месец, на 16 юни вечерта на официална церемония в хотел Хилтън София.

Конкурсът е разделен в 6 категории, като 4 от тях са насочени към професионалистите в бранша: Доставчик на аутсорсинг услуги на годината (Outsourcing Service Provider of the Year); Център за споделяне на услуги на годината (Shared Service Center of the Year); Аутсорсинг работодател на годината (Outsourcing Employer of the Year) и Иновации в аутсорсинга (Innovation in Outsourcing).

Останалите 2 категории имат за цел да обърнат внимание на усилията в създаване на благоприятна и подкрепяща среда за развитието на аутсорсинг индустрията в България. Това са Аутсорсинг град на годината и „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“.

За първи път у нас ще бъдат връчени годишни награди за отлични постижения в аутсорсинг сектора, в който у нас към края на юни м.г. са заети над 35000 висококвалифицирани професионалисти. Броят на наетите бележи ръст от 5,5% в сравнение с декември 2014 г. В периода 2010-2014 общият брой на работещите в аутсорсинга отбелязва среден годишен растеж от над 17%.  Българският аутсорсинг пазар се оценява на 964 млн. евро през 2014 г. , 848 млн. евро през 2013 и на 784 през 2012. Данните са последния годишен доклад за аутсорсинг индустрията у нас, изготвен по поръчка на БАА.

За допълнителна информация:

Адриана Попова
Изпълнителен директор, Българска аутсорсинг асоциация
e-mail: [email protected]
Тел.: +359 888 546 911

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors