Президентът Росен Плевнелиев открива Националната аутсорсинг конференция в Пловдив

baner-300x250-eng

7 септември, 2015 г., гр. Пловдив. Президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова идват в Пловдив по покана на кмета на града инж. Иван Тотев. Те ще открият официално на 10ти септември национална аутсорсинг конференция под надслов „Аутсорсинг дестинация България“, организирана за втора поредна година от Община Пловдив и “Индъстри Уоч”.

Гости на конференцията ще бъдат и Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Стефан Фрике, изпълнителен директор и ръководител на Консултативния съвет на Германската аутсорсинг асоциация и представители на над 100 компании от ИТ и аутсорсинг индустриите, а записалите се участници са над 200.

Община Пловдив работи активно за привличане на компании от ИТ и Аутсорсинг сектора и сме горди, че усилията ни дават резултат. Данните сочат, че секторът е един от най-бързо развиващите се в града и темпът на растеж продължава. Присъствието на Президента Росен Плевнелиев и вицепремиера Румяна Бъчварова са показателни за потенциала на Пловдив да се превърне в топ локация в България и Източна Европа за инвестиции в ИТ и аутсорсинг бранша.“ сподели инж. Иван Тотев, кмет на Община Пловдив.

Конференцията ще се проведе в 3 панела, по време на които ще се изнесат актуални данни за развитието на сектора и ще се дискутира по теми като привличането на таланти извън ЕС, възможностите, които Пловдив предлага за компаниите от сектора, образованието и др. В различните сесии ще вземат участие специалисти от централната и местната власт, от браншовите организации, както и представители на компании с офиси в Пловдив, които ще разкажат за състоянието и перспективите пред сектора в града и страната от гледна точка на собствения си опит.

Събитието е подкрепено от Българската агенция за инвестиции, Българската аутсорсинг асоциация, ИКТ Клъстер Пловдив, Българската асоциация на софтуерните компании и Българска асоциация по информационни технологии.

ИТ и Аутсорсинг секторът в Пловдив: Благодарение на целенасочената политика на местната власт градът се наложи като вторият най-голям притегателен център в България за инвестиции в информационни технологии и аутсорсинг на бизнес процеси след столицата. В Пловдив по последни данни в сектора работят между 4 000 и 4 500 души, като само за последните 3 години техният брой се е удвоил. Създаването на работни места за младите висшисти е сред най-големите приоритети на местното управление и прогнозите показват, че броят на заетите може да нарасне до между 8 000 и 10 000 човека в близките години.

Пловдив става все по-атрактивен и заради стартиралите наскоро нови офис проекти и сравнително по-ниската наемна цена от тази в столицата. Тенденцията показва, че до няколко години градът ще има нужда от над 100 000 кв.м офис пространства висок клас. В допълнение, наличието на над половин милион души в региона, високо развитата образователна система с повече от 40 000 студенти, мултикултурната и многоезична среда превръщат града в атрактивна инвестиционна дестинация за ИТ и Аутсорсинг компаниите от Северна Америка и Европа.

10 септември, Новотел Пловдив

Програма и участници

10.00 – 10.45 ч.                  Регистрация

10.45 – 11.00 ч.                  Официално откриване

 • Росен Плевнелиев, Президент на Република България
 • инж. Иван Тотев, кмет, Община Пловдив
 • Румяна Бъчварова – заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи
 • Стефан Фрике, изпълнителен директор и ръководител на Консултативния съвет на Германската аутсорсинг асоциация

11.00 – 12.00 ч.                  Панел 1 – “Привличане на таланти от страни извън ЕС”

 • Румяна Бъчварова – заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи
 • Стамен Янев – изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции
 • Стефан Бумов – председател, Българска аутсорсинг асоциация, изпълнителен директор, Софика Груп
 • Владимир Еллис – изпълнителен директор, Speedflow
 • Анна–Мари Виламовска – секретар по здравеопазване и иновации на Президента на Република България
 • Елена Маринова – член на УС на БАИТ, председател на УС, Мусала Софт
 • Георги Брашнаров – основател и член на борда на ИКТ Клъстер България и председател на управителния съвет (2007-2014), БАСКОМ.

12.00 – 13.00 ч.  Панел 2 “Пловдив – атрактивен за ИТ и аутсорсинг индустрията“

Модератор: Георги Стоев, управляващ съдружник, „Индъстри Уоч”

 • Стефан Фрике, изпълнителен директор и ръководител на Консултативния съвет на Германската аутсорсинг асоциация
 • Стефан Стоянов – заместник-кмет, Община Пловдив
 • Мартин Драгоев – инвестиционен мениджър, Галакси Инвестмънт Груп
 • Джон Гладуиш – изпълнителен директор, 60К
 • Иглика Йорданова, изпълнителен директор, Colliers International
 • Виктор Билянски – главен технически директор, Scale Focus
 • Виктор Атанасов – изпълнителен директор, „Програмиста“

13.00 – 14.30 ч. Обяд

14.30 – 16.00 ч.                   Панел 3 „Предприемаческа екосистема, образование – състояние и перспективи“

Модератор: Евгения Пеева – изпълнителен директор, „Заедно в час“

 • Георги Стойчев – изпълнителен директор, Институт „Отворено общество“
 • Светлин Наков – основател, Софтуерен университет Soft Uni, София
 • Асенка Христова – основател и управляващ съдружник, „Индъстри Уоч”
 • Мариана Банчева – директор образователни политики, Институт за прогресивно образование
 • Наталия Митева – програмен директор „Образование и библиотеки“, Фондация „Америка за България“
 • Ивайло Старибратов – директор, Математическа гимназия Пловдив, председател на ИКТ Клъстер Пловдив

16:00 – 17:00 ч. Кафе пауза и възможност за неформални дискусии

Повече информация за темите, говорителите и регистрацията за форума, може да намерите на: http://outsourcing.plovdiv.bg/

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors