Пловдив с ново признание в Аутсорсинг индустрията – градът е в топ 4 на най-бързо развиващите се градове в сектора в ЦИЕ

За пета поредна година полската CEE Business Media бе домакин на годишните награди „Споделени услуги и Аутсорсинг в Централна и Източна Европа“, които се връчват за върхови постижения в Аутсорсинг сектора. Събитието се проведе на Гала вечеря на 2 февруари, четвъртък, във Варшава в хотел Интерконтинентал.

 На церемонията присъстваха над 300 представители на значими международни компании, заинтересовани от разширяване на техните центрове за бизнес услуги в Централна и Източна Европа. Годишните награди бяха предшествани от среща на високо равнище, на която се дискутираха най-актуалните теми, вълнуващи аутсорсинг сектора. Подобен род събития спомагат за популяризирането на Централна и Източна Европа като дестинация за бизнес услуги на световно ниво, на която оперират глобални компании от Европа, Северна Америка и Азия.

 Номинирани за наградите бяха цели 177 международно признати компании, градове и личности, разпределени в общо 24 категории. Сред отличените са най-динамично развиващите се градове в Централна и Източна Европа, IT & BPO компании, HR компании, частни инициативи, и мн. др.

 В топ 4 на градовете, набиращи скорост в развитието на Аутсорсинг индустрията, бе отличен Пловдив. Той срещна силната конкуренция на градове от Литва, Словакия и Унгария и редица други държави в Централна и Източна Европа, но въпреки това, успя да се пребори и да попадне в челната четворка в категорията “Emerging city of the year – CEE”.

Това признание не е случайно. 5 000 са заетите в бързо разрастващия се IT & BPO сектор в Пловдив, което представлява 3% от БВП на регион. Динамиката в тази индустрия през последните няколко години върви ръка за ръка със създаването на множество споделени центрове за работа, бизнес клъстери и специализирани събития.

 Припомняме, че през последната година на градът под тепетата бе отделено специално внимание в няколко специализирани статии на Financial Times и бе отличен в редица национални и международни конкурси, отчитащи постиженията в IT и BPO индустрията.

Повече за наградите, може да видите тук: http://ceeoutsourcingawards.com/2017/shortlist.html

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors