Пловдив с награда „ Аутсорсинг град на годината“

nagrada_bpo-400x264

Пловдив получи приза на Българската аутсорсинг асоциация „Аутсорсинг град на годината“.

„Наградата е израз на уважение за усилията ни, които полагаме през последните години за развитието на IT и аутсорсинг индустрията. Това е реклама и за града. В следващите години очакваме да привлечем още инвеститори“, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който получи отличието по време на състоялата се в края на миналата седмица в София официална церемония по връчване на Първите годишни награди на Българската аутсорсинг асоциация.

Наградата е за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора. Според кмета тя е особено ценна, защото и номинациите, и класирането са определени от членове на Асоциацията, които имат реалния опит от работата с различни градове и общини за това как се приема и подкрепя бизнесът на местно ниво.

„Развитието на тази индустрия в града бе един от приоритетите още в първия мандат на инж. Иван Тотев. Преди 5 години  имаше 2 компании, които оперираха с общо с 200 души персонал, а в момента тук работят над 30 компании и над 3000 души, заети в сектора“, припомни заместник-кметът Стефан Стоянов.

Перспективите са да дойдат още нови инвеститори, които ще продължат да привличат и задържат много млади хора в града на добре платени позиции.

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors