Пентакс Медикъл със сертификат Клас А

Пентакс Медикъл със сертификат Клас А

ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД получи сертификат клас А за инвестиционен проект „Разширяване на производствения капацитет на бронхоскопи за еднократна употреба”.

Компанията ще реализира своя проект в гр. Пловдив като цели да увеличи производствения капацитет на предприятието.  За реализирането на тази цел, компанията ще закупи машини за лазерно рязане, складови системи и оборудване, специализирани инструменти за сглобяване на ендоскопи, включително е предвидено изграждане на микробиологична лаборатория и други дейности.

Размерът на инвестицията възлиза на 10 252 000 лв., като се очаква разкриване на 74 нови работни места.

„ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД е част от японската  група PENTAX Medical, която е собственост на японската HOYA Corporation, която има представителства в над 15 държави по целия свят, като някой от тях са в Северна Америка, Бразилия, Испания и Китай и др.. Специализирана е в ендоскопските процедури за пациенти. Екипът   предоставя висок клас технологии за ендоизобразяване и решения, които помагат на  здравните специалисти при диагностицирането и лечението на заболявания по навременен, ефективен и рентабилен начин.

Източник: БАИ

Recent news

Летище Пловдив с нова дестинация

Манчестър е новата дестинация, до която ще се изпълняват полети от месец ноември до месец март в следващите три години. Продажбата на билети ще стартира

Read More

И в „Тракия икономическа зона“ очакват инвестиция за един милиард

Частната индустриална зона край Пловдив „Тракия“ също е на път да привлече едномилиардна инвестиция, която ще даде тласък на нейното разрастване. Това се похвали пpeд Вlооmbеrg ТV инж. Πлaмeн Πaнчeв,

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors