Пентакс Медикъл със сертификат Клас А

Пентакс Медикъл със сертификат Клас А

ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД получи сертификат клас А за инвестиционен проект „Разширяване на производствения капацитет на бронхоскопи за еднократна употреба”.

Компанията ще реализира своя проект в гр. Пловдив като цели да увеличи производствения капацитет на предприятието.  За реализирането на тази цел, компанията ще закупи машини за лазерно рязане, складови системи и оборудване, специализирани инструменти за сглобяване на ендоскопи, включително е предвидено изграждане на микробиологична лаборатория и други дейности.

Размерът на инвестицията възлиза на 10 252 000 лв., като се очаква разкриване на 74 нови работни места.

„ПЕНТАКС МЕДИКЪЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД е част от японската  група PENTAX Medical, която е собственост на японската HOYA Corporation, която има представителства в над 15 държави по целия свят, като някой от тях са в Северна Америка, Бразилия, Испания и Китай и др.. Специализирана е в ендоскопските процедури за пациенти. Екипът   предоставя висок клас технологии за ендоизобразяване и решения, които помагат на  здравните специалисти при диагностицирането и лечението на заболявания по навременен, ефективен и рентабилен начин.

Източник: БАИ

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors