Открит е Център за професионално обучение в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ)

Вицепремиерът Томислав Дончев заедно с областния управител на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кмета на Община Пловдив по „Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество“ Стефан Стоянов  и представители на Тракия икономическа зона откриха нов Център за професионално обучение към ТИЗ. В него ще се обучават възпитаници на шест пловдивски гимназии, които вече имат изградени партньорски отношения с ТИЗ. В Центъра ще могат да се квалифицират и преквалифицират и кадри за бизнеса в индустриалната зона, като целта е да се преодолее недостигът на квалифицирана работна ръка със специфични умения и да се осигурят конкурентни кадри на пазара на труда.

Дуалното образование в Пловдив бележи силно развитие през последните години и все повече деца и родители се насочват към професионалното обучение, което предоставя повече и по-разнообразни възможности за кариерно развитие и реализация.

В програмите на Центъра са включени направления като: пневматика, електро- пневматика, пневматични задвижвания и сензори в пневматичните системи, вакуум техника, технология и системи, електроника и електротехника, електрически двигатели, комплексни електрически задвижвания, индустриални контролери. Центърът, в който ще работят само лицензирани преподаватели, е оборудван с най-модерната обучителна техника и системи, които ще осигурят качествена и съвременно ориентирана практическа подготовка на кадрите за бъдещата им професионална реализация.

Източник: http://bnr.bg/plovdiv/post/101164420/obuchavat-v-nov-centar-kadri-za-trakia-ikonomicheska-zona

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors