Откриват 2000 нови работни места в Пловдив

12

Инвестиционната компания „Галакси Инвестмънт Груп” даде старт на строителството на нова офис сграда в Пловдив. Първата копка направиха днес Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” в компанията и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Проектът „Офис Парк Пловдив” включва две сгради, специално проектирани да посрещнат нуждите на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията. Те покриват най-високите изисквания за качество и ще предлагат голямо форматни офиси.

Очаква се той да запълни липсата на достатъчно качествени офисни имоти в града.

“Офис Парк Пловдив” ще бъде разположен на бул. “Свобода”, близо до Мол Пловдив и ще представлява комплекс от сгради с разгърната застроена площ от 15 400 квадратни метра и с общ капацитет от 2000 души.

Инвеститорът планира строителството да бъде на два етапа, като първата сграда от комплекса ще бъде готова в началото на 2016 г. Тя ще е на 7-етажа – 6 етажа офиси и партер.

Според Константин Бояджиев инвестицията в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. „Имайки предвид предимствата на Пловдив като привлекателна дестинация за инвеститорите смятаме, че тенденцията за увеличения интерес от страна на IT и аутсорсинг индустрията ще се запази”, допълни още той.

В последните 10 месеца определено се наблюдава засилен интерес от тези браншове към града под тепетата, коментират експертите. Това се дължи на добрата инфраструктура, висококвалифицираните кадри, централната локация като в същото време наемните нива са конкурентни на тези в София. От друга страна Пловдив се оценява като град с по-високо качество на живот, отколкото столицата – по-малко трафик, по-удобен транспорт, градът е определен за Европейска столица на културата за 2019 г.

Новият проект планира да приюти наематели, които търсят първокласни офиси, с гъвкави пространства и отговарящи на европейските стандарти. Затова „Офис Парк Пловдив” е с комуникативна локация, отворени офис пространства, техническа инфраструктура, в озеленена градска среда. Разположението в съседство с Мол Пловдив и Гребния канал, най-зелената зона на град Пловдив, създава неповторима комбинация от удобства и околна среда за бъдещите ползватели на сградата. Очакванията са площите в сградата да бъдат наемани за офисите на компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес. Досега „Галакси Инвестмънт Груп” е доказал ефективното си сътрудничество с аутсорсинг и BPO индустрията. Пример за това са компаниите Софика и Scalefocus, които вече предпочетоха да наемат площи в Роял Сити Бизнес Парк, стопанисван от компанията.

Източник: http://www.marica.bg/откриват-нови-2000-работни-места-в-пловдив-news376372.html 

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors