Община Пловдив с нов сайт и насоки за внедряването на облачните платформи в училищата

cloudplovdiv

Образователният проект на Община Пловдив за внедряване на облачни платформи в училища, който в момента включва 42 учебни заведения, вече има свой уебсайт https://cloud.plovdiv.bg/.

Сайтът съдържа информация за практическите стъпки, които предприема едно училище, за да започне процеса по внедряване на облачна платформа. Изработен е пакет от полезни насоки за процеса на въвеждане на административния и учителски състав в работата с “облака”, както и за някои инструменти от класната стая на “облачния” учител. Това включва и професионалната социална мрежа – Google Educators Group (GEG) Пловдив – една от първите в България общности за технологична взаимопомощ на учители.

Пловдивски училища вече експериментират с виртуална и добавена реалност, персонални устройства за учениците и нови модели на организация на класната стая. Пловдив е първата община в България, в която работят 10 учители, сертифицирани от Google, и още 25 в процес на подготовка.

Приложена е карта на училищата в Пловдив, които внедряват облачни платформи, както и кое учебно заведение на какъв етап от процеса се намира. Една от първите ползи за училищата е, че комуникацията с отдел „Образование“ на Община Пловдив е в процес на пълно дигитализиране.

Крайната цел на проекта е времето, прекарано в училище, да стане по-приятно, практично и полезно, както за учениците, така и за техните учители.

Община Пловдив предоставя опита си в полза на други администрации и учебни заведения, които биха искали да предприемат подобна инициатива за подобряване на образователната среда в България.

Проектът се осъществява в партньорство с Център за творческо обучение – https://cct.bg/.

Източник: www.plovdiv.bg

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors