Най-голямата компания в света за статистически анализ на футбола влиза в Пловдив

От днес можем да кажем „Добре дошли“ на най-голямата компания в света за статистически анализ на футбола.
Компания Football Radar открива свой офис в Пловдив, а градът ни е първата локация не само в България, но и в Източна Европа.

В приоритетите ни за управлението е да направим Пловдив по-атрактивно място за развитие на бизнеса. През годините постигнахме много успехи, което се измерва и с факта, че безработицата е ниска – 3%, а индустрии с по-добра добавена стойност намират трайно място тук.

До момента анализите показват, че над 6000 са заетите работни места в IT и аутсорсинг индустрията и то изключително от млади хора.

„Football radar” не е фирма за залози. Компанията е създадена през 2009 година.Извършва задълбочени футболни анализи за първенствата по целия свят; процеси за създаване на нови статистически модели и иновативни методи за точен анализ на футболни срещи; разработване на софтуерни продукти, които правят симулации на играта.

Имайки екип от едни от най-интелигентните футболни експерти, им дава конкурентно предимство пред всички останали в бранша. Ангажимента на компанията с цялостни тестове и иновации, съчетано с наистина задълбочено разбиране на футбола в световен мащаб, държи компанията в челните редици на „Футболното разузнаване“.

Строго разработената методика на компанията, която представлява комбинация от качествени и количествени техники за събиране и анализиране на данни, се прилага в реално време за всички големи първенства по целия свят. Компанията предлага анализ на огромен обем от футболни отбори и футболисти, с цел минимизиране на риска и по-голяма сигурност на трансферния пазар.

Предоставя и разполага с набор от консултанти, отлични футболни експерти, добри софтуерни специалисти и набира база данни за футболни прогнози. На година фирмата анализира 30 000 футболни мача. Изследванията могат да се извършват както в реално време, така и в последствие.

Някои от нещата, с които се занимава фирмата са: прогнози за бъдещи залози, събиране на информация за играчите, която да се предоставя на клубовете, които да преценят дали да закупят съответния футболист на цената, на която е предлаган.

До началото на месец август офисът на компанията в Пловдив ще бъде отворен, като първоначално ще бъдат наети 10-12 човека, но тенденцията е бройката да достигне 200. Основно те ще набират информация. Това трябва да са качествени хора, които обичат и разбират футбола, които живеят и дишат с футбола.

Информация за условията за кандидатстване и повече за фирмата, може да прочетете тук:

https://www.footballradar.com/careers/football-analysis/#op-188818-football-data-entry

Източник:

1. footballradar.com

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors