Макском става водещ производител на електровелосипеди в ЕС. Обяви нова инвестиция с австрийски гигант

gasgas

Пловдивският производител на велосипеди “Макском” обяви строителството на нов завод в партньорство с австрийския гигант Pierer Group – водещ производител на мотоциклети и мотори, част от който са KTM, Husqvarna и GasGas. Тази инвестиция ще постави българският производител на челна позиция в нишата за производство на електрически велосипеди в ЕС.

“Изпълнителният директор на Макском сподели, че очаква експортът [на компанията] да достигне 5млрд. евро в следващите 10 години” сподели служебният министър на икономиката Кирил Петков. “Ако дори 15% от компаниите в България достигнат тези успехи, икономиката на страната ще се удвои … това е моделът за България и тук го виждаме нагледно.”, добави той.

Инвестицията предвижда в Пловдив да бъде изградена фабрика за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства, което ще даде силен тласък на местната икономика и новата българска индустрия.

Повече за Макском

makskom-eood-chlen-na-sdruzhenieto-s-nestopanska-cel-biznesat-za-plovdiv

Макском е създаден през 1996г. и е един от най-големите производители на велосипеди в Европа. През 2001 година отбелязват първия износ на велосипеди собствено производство за страните от ЕС, а от тогава над 95% от цялата им продукция намира своята реализация именно на тези пазари.

Повече за Pierer Group – KTM, Husqvarna и GasGas

pierer

Международни лидери в производството и дистрибуцията на мотоциклети, мотори, велосипеди и електрически велосипеди, както и на резервни части за тях. KTM четири поредни години е най-големият производител на мотоциклети и мотори в Европа, като в последствие навлиза и в пазара за велосипеди и ел. велосипеди – само за 2012г. продажбите им надвишават 200 000.

Снимки: Наташа Манева (Марица)

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors