Лидер в производството на електроника с интерес към Пловдив

Поредна високотехнологична компания от световна величина проявява интерес към Пловдив и региона.

5

Представител на световен гигант в производството на електроника с над 2500 служители и редица заводи в Азия и Европа посети Пловдив, за да проучи предимствата, които местният бизнес климат предлага. Експертизата на компанията се разпростира от медицинска техника до електрически автомобили, смарт устройства и устройства за енергийна ефективност в сградите, като предлага пълен цикъл от услуги свързани с дизайна, разработката, сертифицирането и монтажа на електроника по поръчка на клиента. Самата компания е един от световните лидери в електорниката, като едни от най-големите им клиенти са Pfizer, Dyson и Lavazza.

“Без съмнение сте използвали електроника, която е наше производство поне няколко пъти в живота си.”

По време на визитата представителят се срещна със зам.-кмета Стефан Стоянов, с когото бяха дискутирани темите за бързото развитие на България, като притегателен център за компании в сферата на производството, и лидерската позиция на Пловдив по отношение на привличането на инвестиции във високотехнологичните сектори.  “Много съм впечатлен от това, което България и Пловдив предлагат, най-вече квалифицираната работна ръка и добрата инфраструктура.” вметна представителят на световния гигант. Той също така сподели и плановете на компанията за конкретния инвестиционен проект – “За изпълнението на два ключови проекта предвиждаме завод за масово производство на електроника – от шприцване и чипиране върху платки до сглобяване на краен продукт.”

Евентуалният краен капацитет на завода би бил около 600 служители, като амбициите на компанията са да финализират проучванията си по проекта възможно най-скоро, за да посрещнат нуждите на пазара.

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors