Либхер с нов завод край Пловдив

Либхер с нов завод край Пловдив

С новата инвестиция на германския гигант заводите на компанията в региона на Пловдив стават три

zx860y484_4278220

Целта е с новото производство да се използва допълнително синергията между съществуващите заводи и да се разширят дейностите на групата в Пловдив. Типично по германски се действа организирано и бързо – дружеството “Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица” ЕООД е регистрирано в началото на юли с предмет на дейност производство на бетоновози. Няколко месеца по-късно новият завод вече е построен, а производствените линии са отчасти в експлоатация. Вече се произвеждат успешно окомплектовани бетоносмесители и компоненти за бетоносмесители с високо качество, разказват от компанията, но засега не разкриват размера на инвестицията. Официалното откриване е планирано да бъде в средата на следващата година.

По-важното е, че строителни компании и фирми за транспорт на бетон от доста региони не само в Европа вече са клиенти на завода. Директно от фабриката в България с готови бетоновози се снабдяват клиентите от цяла Източна Европа, Израел, Саудитска Арабия и Русия. На завода майка в Бад Шусенрийд в Германия се изпраща предварително сглобено оборудване и след допълнителен монтаж се снабдяват клиентите в Западна Европа.

  • Германската група избира Пловдив за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е “Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив – за производство на климатични системи за влакове, като тези дейности са обособени в дружеството “Либхер – Транспортейшън Системс Марица” ЕООД. В началото на юли германската група регистрира трето дружество в България – “Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица” ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

В новия завод за бетоносмесители е необходим предимно персонал за металообработване и монтаж, но също така и за електротехника. Това са например професии като инженери, механици, заварчици, логистици, специалисти по контрол на качеството и административни служители.

Изотчник: Капитал

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors