Високотехнологична компания обмисля инвестиция в Пловдив

Високотехнологична компания обмисля инвестиция в Пловдив

Немска компания за производство на електронни компоненти с интерес към Пловдив.

_DSC9760
_DSC9754

Главната сфера, в която оперира компанията, е производство на електронни компоненти за полупроводниковата и аутомотив идустриите, чрез пълен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване. Освен производствени дейности компанията извършва и редица научноизследователски операции, като има и няколко патента. 

Плановете за потенциално навлизане в Пловдив предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150-200 работни места в първите 3г., като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания. Бурното развитие на Пловдив в последните няколко години и високото качество на живот са едни от причините немският гигант, със заводи в над 10 страни на 3 континента, да прояви инвестиционен интерес към региона. 

Визитата бе организирана по инициатива на г-н Стефан Йонков, Консул по икономическите въпроси на България в Германия, който е и един от най-дейните ни търговски аташета зад граница, и активно подпомага процеса по привличане на немски инвестиции в страната ни. По време на посещението бяха предвидени и срещи с представители на местната бизнес екосистема, която е прекрасен пример за развитието на новата българска индустрия, която все по-стремглаво се насочва към по-високотехнологичните производства.

В Община Пловдив бе проведена официална среща между зам.-кмета за Бизнес развитие Стефан Стоянов и Главния изпълнителен директор на немската компания, като участие в нея взеха и г-н Стефан Йонков и д-р Мариана Чолакова, Почетен консул на Германия в Пловдив. 

Recent news

Производството на електрически велосипеди в Пловдив продължава да расте

За 2022 г. от България са изнесени общо 834 хил. конвенционални и електрически велосипеда. Капитал съобщиха, че основаната през 2016 г. в Германия Technibike е решила да прехвърли производството на

Read More

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors