Високотехнологична компания обмисля инвестиция в Пловдив

Немска компания за производство на електронни компоненти с интерес към Пловдив.

_DSC9760
_DSC9754

Главната сфера, в която оперира компанията, е производство на електронни компоненти за полупроводниковата и аутомотив идустриите, чрез пълен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване. Освен производствени дейности компанията извършва и редица научноизследователски операции, като има и няколко патента. 

Плановете за потенциално навлизане в Пловдив предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150-200 работни места в първите 3г., като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания. Бурното развитие на Пловдив в последните няколко години и високото качество на живот са едни от причините немският гигант, със заводи в над 10 страни на 3 континента, да прояви инвестиционен интерес към региона. 

Визитата бе организирана по инициатива на г-н Стефан Йонков, Консул по икономическите въпроси на България в Германия, който е и един от най-дейните ни търговски аташета зад граница, и активно подпомага процеса по привличане на немски инвестиции в страната ни. По време на посещението бяха предвидени и срещи с представители на местната бизнес екосистема, която е прекрасен пример за развитието на новата българска индустрия, която все по-стремглаво се насочва към по-високотехнологичните производства.

В Община Пловдив бе проведена официална среща между зам.-кмета за Бизнес развитие Стефан Стоянов и Главния изпълнителен директор на немската компания, като участие в нея взеха и г-н Стефан Йонков и д-р Мариана Чолакова, Почетен консул на Германия в Пловдив. 

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors