Античният стадион на Филипопол – избор на публиката в конкурса „Сграда на годината“ за 2014 година

statuetka_sgrada_na_godinata-400x280

Две отличия за Античен стадион на Филипопол получи община Пловдив в конкурса „Сграда на годината“ 2014. Едната е специална награда за ревитализация на археологическата културна ценност и повишаване качеството на градската среда в историческия център на Пловдив.

Античният стадион на Филипопол спечели и наградата на публиката – Сграда на годината 2014. В онлайн гласуването – от общо подадени 12 427 гласа за 77-те сгради-участници, за Античния стадион на Филипопол са гласували 3 623.

За 13-и пореден път конкурсът „Сграда на годината“ направи преглед на най-хубавите сгради на България през изтичащата година. Конкурсът се проведе под патронажа на МРРБ със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. В него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекта, завършени през 2014 г., те бяха оценени от жури от 27 водещи експерти и представители на бизнеса и културата с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие. Отличените сгради бяха обявени на галацеремония на 10 декември, а престижните статуетки на скулптора Петко Москов бяха представени днес на пресконференция в община Пловдив от кмета инж. Иван Тотев пред представители на медиите.

Recent news

Стефан Стоянов представя Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда

Read More »

Нов завод за ски в област Пловдив

„Амер спортс“, който прави брандове като Atomic и Salomon, инвестира във втори завод, с което ще разшири допълнително пазарното си присъствие. Към момента „Амер спортс“

Read More »

Търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors