Начало Новини В. Филипов: Индустрия 4.0 ще промени изцяло начина, по който живеем

В. Филипов: Индустрия 4.0 ще промени изцяло начина, по който живеем

В днешно време е изключително важно колко бързо се реагира на промените в околния свят, коментира управителят на NearSoft

Стандартите и стратегиите за внедряване на Индустрия 4.0 в Европа и в частност в България вече не се разглеждат като кампанийни. Има разбиране, че тази революция може да промени изцяло начина, по който живеем и нещата, които правим. Тази година има чуваемост от страна на администрацията, министерствата и университетите към частния бизнес. Имат желание да се научат, за да се работи съвместно, което е изключително важно и необходимо за една такава трансформация. Това каза Владимир Филипов, управител на NearSoft, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

“В днешно време е изключително важно колко бързо се реагира на промените в околния свят. Навлизането на Twitter изведнъж промени начина на правене на политика”, допълни той.

Гостът обясни, че индустриалните революции винаги предизвикват политически промени.

„Конкуренцията е много жестока в момента. Китай се оказа водеща сила в изкуствения интелект и не случайно САЩ се уплашиха и започнаха търговска война“, посочи Филипов.

Той разказа и за подготовката на следващия бюджетен период в Европа.

„Във всички управляващи органи водещите фигури са от Западна Европа, а от Източна Европа няма нито един представител. Българският еврокомисар Мария Габриел изяви желание да промени този дисбаланс“, посочи той.

Според него Европейският съюз правилно е избрал дигитализацията като основен приоритет за развитието през следващите години.

„Въпросът е дали България е готова да се включи? Проблемът е в намирането на квалифицирани хора“, заяви още Владимир Филипов.

Той обясни, че всеки месец из страната се провеждат събития, свързани с Индустрия 4.0, но по-голямата част от лекторите са чужденци, които представят своето виждане за индустриалната революция.

„В България би трябвало да имаме собствена политика за начина на въвеждане на дигитализацията“, допълни гостът.

Източник: https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/v-filipov-industriia-40-shte-promeni-izcialo-nachina-po-koito-jiveem-294657/

Онлайн представяне на българската иновационна и стартъп…
Онлайн представяне на българската иновационна и стартъп екосистема пред най-големия иновационен и предприемачески… прочети повече

НЕМСКА ФИРМА ТЪРСИ ПАРТНЬОРСТВО С БЪЛГАРСКИ КОМПАНИИ
DRÄXLMAIER Group, водещ доставчик на компоненти за автомобилната индустрия, търси български поддоставчици и… прочети повече

Пловдив е център на процесите за реиндустриализацията…
Община Пловдив е в центъра на процесите за реиндустриализация на страната и привличането… прочети повече

"Филкаб" ще изгради собствен соларен парк за…
Компанията очаква консолидираните й приходи през тази година да се задържат около 100… прочети повече

Форум “Индустрия 4.0″ - дигиталната трансформация на…
На 21 октомври (сряда), за пета поредна година „Капитал“, „Тракия тех“ и Община… прочети повече